26.4.13

Cafés Carrión


Cafés Carrión és el primer torrador de cafè que va obrir al Marroc. Concretament a Tetuan, l'any 1924, de la mà de Manuel Carrión López, que l'ABC de fa vuitanta anys situava, allà vas cabàs, "Entre los beneméritos españoles que después de luchar en Marruecos defendiendo el pabellón español supieron cumplir con su deber abriendo para la Patria nuevos cauces en la paz".

El pròcer Carrión va fer diners amb una botiga d'ultramarins que proveïa, entre d'altres, l'exèrcit patri. Més tard va entrar en el negoci del cafè. Durant alguns anys el va comercialitzar com cafè Las Campanas. Nom curiós (potser per la sarsuela Las campanas de Carrión?). Avui dia té botigues a tot Marroc, però en aquesta ciutat és una institució. L'anagrama de Carrión està per tot arreu.

Les botigues de Carrión són del més modern que es pot trobar a Tetuan. De fet, contrasten tant amb la majoria d'establiments que quan hi entres penses que no pot ser.

Botiga del carrer Iacob Mansour
(fotos de la web)
No es perda la cançoneta que es pot escoltar en la presentació de la web. Si no és de 1924 ho podria ser ben bé, i ens recorda que abans de la guerra a Tetuan hi havia molt més d'ambient...
Mi café, mi café, olé olé olé / Nena, échame café / que vengo borracho / y al amanecer / Mi café, mi café... 

Autobús de transport del personal de l'empresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.