15.5.13

La Poste Anglaise

Place de la Poste Anglaise, Tànger (anys 30)
Ens va sorprendre saber que el sistema públic de correus al Marroc (Poste Marroc) només té 50 anys, tot i que enguany se celebra el centenari dels segells marroquins

En canvi, el correu privat internacional va començar el 1852, any a partir del qual s'hi van anar establint oficines franceses, britàniques, espanyoles i alemanyes. Una mica més tard van aparèixer oficines de correu privades marroquines, i no va ser fins a la independència que es va crear el sistema públic.

Les oficines britàniques es coneixien com Morocco Agencies. La de la foto, a Tànger, creada el 1857, va ser la primera. Al principi s'hi utilitzaven els segells normals de la Gran Bretanya, i més tard els de Gibraltar. A partir de 1898 els segells britànics usats al Marroc duien la inscripció "Morocco Agencies", com aquest:A la zona nord va passar el mateix: després d'utilitzar durant molt de temps els segells metropolitans, el 1903 les autoritats espanyoles van començar a emprar segells amb la inscripció "Correo Español Marruecos", que a partir de 1915 es va canviar per "Protectorado Español en Marruecos".


Segell de 1903

Si us interessa la qüestió, ací i ací podeu llegir-ne més. 

4 comentaris:

 1. Respostes
  1. Gràcies! De vegades no sabem si escrivim coses que només ens interessen a nosaltres... :D

   Elimina
 2. En aquesta entrada hi conflueixen dos dels teus interessos; sempre em crida l'atenció quan això passa. :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cadascú escriu del que l'interessa, no? :D

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.