7.6.13

Les mones del Gurugú


Les Macaca sylvana, que en català s'anomenen mones de Gibraltar, espanyol macacos de Berbería i en francès macaque d'Afrique du Nord (curioses diferències!) es troben sobretot al Bouhachem i, en menor mesura, una mica per tot el nord del Marroc, en grups dispersos.

Aquestes del Gurugú han estat introduïdes.

La població n'ha disminuït molt darrerament. En part pels atacs dels gossos dels pastors i sobretot perquè són venudes com a mascotes o capturades perquè els turistes s'hi facen fotos, o perquè aquests els alimenten, provocant-los un canvi d'hàbits que els fa dependents.


Més informació.

4 comentaris:

  1. Ostres, veig que són ben grans i que realment deixen que t'acostis bastant....
    És una pena doncs si l'espècie està disminuint i canviant d'hàbits...s'hi juga la seva supervivència :(

    ResponElimina
  2. Nosaltres quatre i els nostres entrepans vam tenir una "trobada" amb una família de mones en una zona propera a Azrou... Certament deuen haver canviat molt els hàbits, perquè els nostres entrepans de tonyina van triomfar!! No se m'hauria acudit mai de donar-los de menjar, simplement van venir i es van servir...
    Salut!

    ResponElimina
  3. Les mones en llibertat, i tant properes. Deu ser tot un espectacle, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí. Però saps què vaig pensar? Que nosaltres tampbé érem un espectacle per a elles...

      Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.