20.4.15

Te panoràmic


Des de Tetuan a Talassemtane (تلسمطان), passant per Bab Taza (باب تازة) hi ha una hora i quart per carretera i tres quarts d'hora de pista no precisament en bon estat. Després, només una horeta o així a peu per prendre un te amb aquesta panoràmica. Concretament, l'única hora, des que vivim al Marroc, que no hem vist ningú (no sentir ningú ja seria massa).

El temps està calculat amb trànsit fluid i oratge immillorable. Tot i que dissabte encara es veia neu dalt del Qraa (جبل القرع), que fa 2159 metres. El mot قرع (qraa) en àrab vol dir 'carabassa'. En dàrija és la paraula que s'utilitza per a 'calb' (humor marroquí).A uns 1800 metres encara la vam poder tocar, però poc. Més aviat s'estava desfent...... i les primaveres ja eixien ben ufanes!


La vegetació d'aquesta zona és espectacular en general, però sobretot els pinsaps: Abies pinsapo o, per als que el consideren una espècie diferent, Abies maroccana.


Tot i que costa una mica de creure que algun ésser tan ordenat per naturalesa siga propi d'aquest terreny...

10 comentaris:

 1. Oh! quina pau i tranquil·litat que es respira!

  ResponElimina
  Respostes
  1. En realitat volies escriure "Ja em poden esperar allà dalt", no?

   Elimina
 2. I especially like that first photo - one can almost smell the fresh air.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Me too. I will send you another picture.

   Elimina
 3. Ja veig que costa un bon trajecte tenir una estona de tranquil·litat allà al Marroc. Pel que es veu, l'excursió s'ho valdria igualment, però per trobar una estona de pau és doblement necessària.

  ResponElimina
  Respostes
  1. L'excursió s'ho val. Talassemtane és un lloc espectacular, i si no hi anem més sovint és perquè cau lluny de casa. La tranquil·litat ací va cara!

   Elimina
 4. I com heu anat a parar a Tetuan? Una vegada, en la serra Mariola, em vaig fer un embolic amb el mapa i em vaig perdre, però arribí tan lluny.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Que comença un a caminar i fa cap allà on Al·là va perdre les espardenyes...

   Elimina
 5. Realment molt bonic. La primera fotografia m'ha fet pensar en el Berguedà.

  ResponElimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.