5.10.15

Menú

Pel que fa a la carn li podem oferir:

Solomio o siga, filet, que pot ser ser a la pimienta, champignon, grillé o oroqufor ('amb rocafort').
Lontrocot que és entrecot i només pot ser a la pimienta o champignon.
Beefstrogonot, és a dir, filet Stroganoff. També sabem anglès, eh?


I ara, anem amb el peix:

Friture variée, que ja sap que pot ser frito o plancha.
Espadon o emperador. Quina dèria amb el francès!
Sampiar que és gall de Sant Pere, òbviament.
Crevette a la placha, és a dir, gambes a la planxa.
Pilpil a lajio, que com el seu nom indica són gambes preparades, al mateix temps, al pil-pil i amb allada, per estrany que semble.
Pilpil Napolitan, que també són gambes, se suposa, amb tomata.
Anchois grillé o siga saitó... torrat?
Soi, volem dir palaia. És a dir, sole en francès, ja s'entèn. La podem servir muniher ('a la meunière'), amb salsa blache o blanca o, com tot, grillé, que de grillar n'entenem.
Merla o llucet, com no grillé o bé a la roman(a).
Meru, que ja haurà entès que és 'mero', però els francesos en diuen mérou, què hi farem? En general, quan ens demanen mero servim emperador o lluç. No, si li ho dic perquè després no hi hagen queixes...
Almejas, que això ja se sap què és.
—Broquetes d'emperador, una recepta molt d'ací. Sí, sí, al menú posa meru o espadon, però com havíem quedat?
Crevette Royal, allò que en diuen gamba argentina, no sé per què no li ho he dit abans, amb els altres pil-pils...
Angola que està allà dalt de Namíbia... Ai, no, que són anguiles. En què estaríem pensant?
Sigala. Què diu? Que mai no ha vist un escamarlà a Tetuan? Alguna vegada havia de ser la primera, no? I qui diu un escamarlà diu un llangostí, tot i que al llangostí de vegades li diem lingustine...


Sí, sí: el menú l'escriu el cuiner, que és molt apanyat, sap? En realitat, açò és només un tros del menú. També hi ha pizzes, hamburgueses, ensalades, cuscús...

(Val, el diàleg és inventat... Però el menú és real!)

14 comentaris:

  1. Vist. El que cal dominar al Marroc és la criptografia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I després acabes demanant una "fritura plancha", perquè no hi ha res més del menú... :)

      Elimina
  2. "En general, quan ens demanen mero servim emperador o lluç. No, si li ho dic perquè després no hi hagen queixes..." El millor de tot xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Real com la vida. Sempre.

      Elimina
  3. Un nomésmeu, si us plau. Vull dir, un solomio. (per cert, si busques solomio al google imatges surten coses molt rares).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara m'has fet buscar-ho... Glups!

      Elimina
  4. És per a sucar-hi pa, que també va de teca.

    ResponElimina
  5. Aquí el dubte és saber en quin idioma està la carta, esperanto??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs en la llengua més usada al Marroc: el multilingüisme sense complexos

      Elimina
  6. Boníssim, ai el meu Marroc :D

    ResponElimina
  7. Otres com he rigut!!! Realitat pura!!! I acabes menjant el que ja havia decidit el cambrar només de veure't, jeje.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De cada menú es pot fer una novel·la :D

      Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.