12.4.13

Campanya contra la corrupció

Cartell al carrer Khaled Ibn Walid:
الجماعة الحضرية لتطوان تنخرط في الحملة الوطنية محاربة الرشوة
'La comunitat urbana de Tetuan es compromet
amb la campanya nacional de lluita contra la corrupció'

El ministre del ram va declarar el 10 de desembre a Rabat, durant la presentació d'una campanya de sensibilització ciutadana contra la corrupció, que aquesta és "un fenomen cultural contra el qual cal lluitar". Consisteix en una sèrie d'anuncis a la televisió i a la premsa, cartells, adhesius, etc. que, segons espera el ministre, "incitaran els ciutadans a reclamar els seus drets sense l'obligació de donar suborns".

L'anunci de la campanya es va fer dies després que l'ONG Transparency Maroc acusara el govern de no haver fet res en la lluita contra la corrupció. Els índexs de l'organització Transparency International situen Marroc en el lloc 88è (de 180) pel que fa a la corrupció. L'informe de Transparency Maroc, però, considera que calen mesures més contundents i que la campanya és, literalment, "un insult a la intel·ligència dels marroquins". 

A Tetuan tot això, la campanya i el debat, van arribar la setmana passada.

Cartell al carrer Mohammed V:
الرسوة تقشي على الإقتصاد
'La corrupció mata l'economia'

5 comentaris:

 1. Òndia!
  Vaig estar fa quinze dies a marrakech i vaig veure força cartells "semblants" a aquest. No sé ni un borrall d'àrab i no sabia de què anava. Ho vaig preguntar a un botiguer. Tampoc sabia àrab ;)
  M'has resolt el dubte. Bon cap de setmana!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Almenys a Tetuan aquests cartells s'utilitzen per a tot: campanyes del govern, felicitar l'any nou, inscripcions a escoles... tot el que et pugues imaginar. Així que igual no eren els cartells de la campanya, vés a saber!

   Elimina
  2. Jo moltes vegades, segons el tipus de lletra que utilitzen, no els entenc.

   Elimina
  3. sí, si la lletra té massa floritura, no hi ha qui pugui llegir res... :(

   Elimina
 2. Anònim25.4.13

  A Marrakech també possen cartells més fàcils de llegir. Amb símbols per tal que tothom ho entengui...i d'entendre-ho s'entén...ara que això es solucioni...no és fàcil.

  ResponElimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.