21.5.13

De Rincón a Martil a peu (1)

Si van de Rincón (المضيق) a Martil (مرتيل), procuren triar un dia que estiga mig núvol (tot i que les fotos se'n ressentiran: no es pot tindre tot!).

Es pot començar del port de Rincón. Aquesta és la vista que ofereix el poble, amb una mica de calitja:


Hi ha gent que diu que ha anat quatre dies per alguns llocs del Marroc i no ha vist ningú. Sincerament: qui s'ho creu? Ha de ser una llegenda, perquè sempre hi ha gent arreu: als camins, a la mitjana de les autopistes, darrere de cada pedra de la muntanya... Ací no hi havia gent passejant, que és molt cansat i improductiu, sinó hòmens pescant i d'altres que ja havien pescat i estan fent-se la torrada. Tot just el que un espera, ja que al principi de la sendera hi ha un cartell de Prohibit pescar.


La flora, després de tanta aigua com ha caigut aquest hivern i primavera, espectacular.


I la fauna! També havien passat els senglars (introduïts per caçar-los), però no en vam topar cap.


La torre de comunicacions i vigilància i, més al sud, el far de Cabo Negro entre la boira (llàstima):Tot seguit, habitatges (alguns reials) hipervigilats i urbanitzacions amb noms tan evocadors i falsos com Villes isolées (='aïllades'). És una zona en plena operació biquini (arreglar jardins, empedrar camins que s'ha endut la pluja...), perquè prompte arribaran els amos. Hi ha un parell de platges de pedres on només es banyen quatre adolescents agosarats (i servidors), i finalment s'arriba a la platja de Cabo Negro (الرأس الأسواد o, més normalment كابو نيݣرو). No li falta de res: ni urbanitzacions depredadores, ni zona Club Med, ni camells (!) per passejar els turistes... 

1 comentari:

  1. Ben cert això de que sempre hi ha gent arreu!
    Pares el cotxe al bell mig de l'Atlas i en pocs minuts tens algú al voltant. M'agrada.

    ResponElimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.