19.5.13

Vida de gat(a)

Muezza del segle xxi a la medina de Tànger 

Jo també havia sentit que molts musulmans creuen que els àngels no entren dins les cases on hi ha gossos (o imatges). Sembla que l'origen està en un hadit. De fet, de gossos no se'n veuen molts per ací (ni d'àngels tampoc, tot s'ha de dir). Però de gats n'hi ha per tot, sobretot pels voltants dels restaurants, i viuen millor que vostè i que jo.

Hi ha una tradició les fonts de la qual no són clares que diu que el profeta tenia una gata preferida, de nom Muezza (معزة). Fins i tot se sap que era blanca i tenia un ull blau i l'altre verd (?). Hi ha diferents versions de la història, però en resum: un dia Muezza estava dormint damunt la túnica de l'amo i aquest, per no despertar-la, va agafar les tisores i va tallar-ne la màniga.

I ara ve la part freak de l'apunt: hi ha una empresa anglesa que distribueix -amb èxit?- menjar halal per a gats sota el nom comercial de Muezza Pure.

2 comentaris:

  1. estic convençuda que l'empresa té èxit (que li surtin els números és una altra cosa). Jo, com a economista i empresària frustrada que sóc :) sempre dic que el negoci del menjar halal és un nínxol de mercat per explotar a Espanya...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu creus que per a gats també tindria èxit? Sembla una idea una mica estranya, però tot podria ser. :)

      Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.