22.7.13

Un poble blau

Xauen (شفشون o شون), a uns seixanta quilòmetres de Tetuan i 600 metres d'altura, va ser considerada durant segles una ciutat sagrada on es prohibia l'entrada a estrangers. El primer no musulmà que va accedir-hi ho va fer el 1883. Ara ningú no ho diria: és un dels llocs més visitats del Marroc, tant per turistes nacionals com europeus, americans, etc.

Potser fa anys no era tan exagerat, però ara la majoria de les cases de Xauen estan pintades de color blau, de vegades molt més intens que el de la foto. Els habitants de Tetuan associen Xauen amb només un tipus de turisme diguem-ne herbolari, vostè ja m'entén. Si el veuen amb una motxilla, samarreta de ratlles i cabell llarg li picaran l'ullet i li diran: A Xauen, no?


A Xauen pot trobar totes les botigues de records i d'artesania i tots els decorats de les mil i una nits que a Tetuan són quasi desconegudes. No vol dir això que tot siga fals o per turistes, però sí que és un lloc que, de tan preparat, deixa cert regust a parc temàtic.I la pregunta: aquesta botiga de pintura... perquè vénen tants colors, si TOT ho pinten de blau?!?


NB Les fotos són de l'hivern passat. Ara és difícil trobar-s'hi menys de 40º i... no gràcies!

2 comentaris:

  1. Quines ganes d'anar a Xauen! a veure si aquest estiu puc...segur que deu ser millor Xauen que voltar per Marrakech o Ouarzazate!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No he estat ni a Marràqueix ni a Ouarzazate, així que no sé si és millor. Pel nombre de turistes no ho sé. Em sembla que en estiu Xauen, a més de la calor, deu ser encara més parc temàtic. PErò ja ens ho contaràs...!

      Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.