18.11.13

No només pols

[Cròniques d'una excursió al sud - 9]Els camins per arribar als pobles són llargs i polsosos. Tot és polsós. Vostè mateix no sap com pot tindre tanta pols damunt, i comença a dubtar que hi haja efectivament un poble allà on li diuen... Però uns quants quilòmetres més a poc a poc i van apareixent entre tanta polseguera de manera quasi miraculosa.

Imi-N'Site
('la boca de Site', en amazic)

Site / سيت

Perquè sembla un miracle el que ells diuen el jardí, a l'altre costat de la rambla: olives, dàtils, falç, cireres, menta, figues, cols...


Però aquest verger costa molt de treball. Massa treball. Diu que abans hi havia molta aigua, però que ara han de fer els pous a més de 100 metres de fondària per traure menys aigua que abans: molt car i molt costós. 

`


Sense aigua no hi ha vida. Aquests dies hi havia molta gent al poble per la festa del corder i perquè s'esperaven quatre casaments. Normalment només hi viu gent gran: la majoria de jóvens se n'han anat a treballar a pobles pròxims, o a ciutats grans com Fes o Marràqueix, o a l'estranger.6 comentaris:

 1. Realment, veient els encontorns, les muntanyes, tot plegat, costa realment de capir que d'un lloc així se'n pugui viure.

  ResponElimina
 2. Anònim18.11.13

  100 metres son molts metres per un pou, t'hi pots passar estona estirant de la politja!

  ResponElimina
 3. La vida és molt difícil en aquest lloc. Per això els jóvens se'n van...

  ResponElimina
 4. Ostres, no vaig poder arribar tant al sud. Però queda ben pendent per a la propera... i no crec que trigui massa a fer-ho! :D

  ResponElimina
  Respostes
  1. Caram, no deies el mateix al principi del viatge! :)

   Elimina
 5. És normal que els jovent se'n vaig a ciutat però és una llàstima

  ResponElimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.