23.1.14

Asila i els artistes


Asila és, també, un poble molt turístic. Això vol dir que ha estat recolonitzat a la manera moderna: les cases s'han venut als estrangers (sobretot francesos) i la gent d'Asila fa molt de temps que no viu a la medina. Clar que, d'una banda, qui més qui menys ja estem acostumats a aquest fenomen (c'est la vie, no?). I, de tota manera, si es visita a l'hivern la vessant parc temàtic queda més dissimulada.


I és un punt de trobada d'artistes. Molt són marroquins, o mig marroquins. D'altres estrangers. D'altres diuen que són artistes... Una de les activitats dels amics de les arts és pintar la ciutat. Si no li agraden aquestes obres d'art, tampoc no es preocupe: les canvien constantment (una excusa per tornar-hi?).

És curiós com aquestes pintures s'han incorporat al paisatge urbà i no sobta veure-les al costat de les de les mesquites, a la paret de l'escola, tocant a les murades...

6 comentaris:

 1. Uaaau! és preciós! Fins i tot a l'escola!

  Hi ha molts llocs del Marroc en que es pinten murals a les parets (Kelaa M Gouna, n'hi ha un munt) però haig de dir que són els més bonics que he vist!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cada vegada que hi vaig els murals són diferents.

   Elimina
 2. El parc temàtic és increíble a l'estiu... És ben bonic, cert, però te'n vas amb una sensació de "cartró - pedra"... Nosaltres vam desistir d'allotjar-nos-hi perquè els preus eren inasequibles per nosaltres i vam acabar a Larache, ben a prop, que ens va agradar molt tot i l'ambient decadent.

  ResponElimina
  Respostes
  1. El que passa en tots els llocs turístics, no? A mi Asila em sembla molt bonic, però la sensació de parc temàtic està present tot l'any. A la medina no viu gairebé ningú no ja d'Asila, sinó del Marroc. En fi, el mateix procés l'hem viscut al meu poble, la història es repeteix sense moltes variacions :(

   Elimina
 3. Son genials, deu fer goig passejar per Asila (llàstima daixò del parc temàtic)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Amb tot, jo crec que la visita val la pena. No voldria donar la impressió que no!

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.