17.2.14

Futbol?!?

Paloma, ultres del MAT
(Pintada a Tetuan)

A qualsevol que ens conega li estranyarà cosa de no dir que servidors parlen de futbol. Qualsevol que visca a Tetuan, per contra, trobarà al·lucinant (impossible!) passar-se un any dient coses de Tetuan sense esmentar el futbol.

En general a Tetuan el futbol que més se segueix és el d'Espanya (amb aclaparadora majoria de seguidors del Barça). Quan hi ha un Barça-Madrid la ciutat, literalment, es paralitza. "Com a ca nostra", diran vostès. Ca, com a ca nostra! A Tetuan el futbol és una cosa seriosa. No se sent ni una mosca. Els hòmens seuen als cafès (han anat un parell d'hores abans a agafar lloc), tots cara a la tele com en un teatre, callats i sorruts com si els hi anara la vida. Després del partit ja s'anima la cosa pel carrer, especialment amb baralles a la plaça Primo. A les quatre del matí la cosa segueix animada (un Madrid-Barça en ramadà ha de ser explosiu). 

Quan hi ha un partit important els pocs locals on es pot beure alcohol tanquen (excepte un). Però el concepte de partit important és molt flexible. Quan no hi ha lliga ni copa ni recopa, etc., un amistós Camerun-Ghana (per exemple) pot paralitzar la ciutat de la mateixa manera.


Los Matadores, també ultres del MAT
(Street art a Rincón)

A Tetuan hi ha dos equips, però el que compta (diguem-ho així) és el Moghreb Athlétic de Tétouan (المغرب أتلتيكو تطوان), hereu de la fusió de dos clubs extints de temps del Protectorat: l'Hispano-Marroquí i l'Sporting de Tetuán.

Sembla que el MAT no s'havia menjat una rosca fins la temporada 2011/2012. Llavors va guanyar la lliga (Botola, بوطولة) i els venedors de pots d'esprai de Tetuan van fer l'agost.

2 comentaris:

  1. La fal·lera del futbol no té fronteres. Uns grafits molt xulos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ací és més exagerat i tot. Hem de fer un recopilatori de grafits un dia d'aquests...

      Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.