28.4.14

Alhucemas ara

[La Rocade Méditerranéenne - 10]

Tan tranquil com és aquesta ciutat a l'hivern, es converteix en un formiguer a l'estiu. Els turistes hi acudeixen atrets per les platges. Dins de la ciutat hi ha la del Quemado (كيمادو). Es diu així per una plaga de llagostes que hi va haver el 1922: per mirar de combatre-les, van cremar munts de rostoll a l'arena.


En aquesta foto li estalviem de veure un monstre en forma d'hotel apartament que estan fent al mig de la sorra (per acompanyar el que ja hi havia, però mastodòntic). I és que com tot el nord, potser com tot el Marroc, la ciutat ha crescut desmesuradament en els darrers anys. S'hi han fet apartaments i apartaments, de vegades no en els llocs idonis (geòleg dixit).

Av. Zarqtouni, que baixa al port

I és que a Alhucemas és molt més gran del que sembla:

Estació de taxis interurbans


Port comercial

I, no obstant això, baixa un al port (imprescindible: tastar-hi les tapes del Pepe!) o passeja per la plaça Chita (en honor de la mona!!)... i de seguida se sent com al poble.

Port de pesca


Edifici a la plaça Chita

4 comentaris:

 1. Coincidim amb el geòleg en què al Marroc (i no només allà) s'ha construït desmesuradament i sense criteri (o amb un criteri diferent a l'econòmic)... (arquitectes dixit).
  Abraçada!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, tampoc no és tan difícil de veure. Fins i tot jo que no en tinc ni idea...!

   Elimina
 2. La gent vol anar a viure, o de vacances als llocs més bonics i els destrossen tant que deixen de ser-ho. Per les fotos aquest lloc encara té encant.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Malgrat els desastres, crec que Alhucemas és un con lloc per viure-hi. I també mereix una visita.

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.