7.4.14

Puerto Capaz

[La Rocade Méditerranéenne - 4]


El Jebha (الجبهة) és troba tot just a mig camí entre Tetuan i Alhucemas. El nom, que vol dir 'front' en àrab, ve precisament de la forma de les muntanyes que l'envolten, de manera que el poble sembla ser-ne el front (en fi, aquesta és l'explicació que es pot llegir per tot arreu...). Durant l'ocupació espanyola es coneixia com Punta de Pescadores, però més tard se li va canviar el nom en honor del militar Osvaldo Capaz, i encara apareix en alguns mapes com Puerto Capaz.


És un lloc molt tranquil, almenys fora de temporada. Els carrers no ofereixen res espectacular, però contràriament a molts pobles que anirem trobant al llarg de la costa no és només un mercat sorgit gràcies a la carretera, sinó que s'estructura al voltant de la plaça, on hi ha pràcticament tots els cafès. Vaja: sembla un poble. La passejada pel port és molt agradable. Les platges dels voltants, mentre duren així de tranquil·les, també paguen la pena.

4 comentaris:

 1. Sembla un poble acollidor però la forma de front no li acabo de trobar

  ResponElimina
  Respostes
  1. Segurament no és la millor foto per apreciar.ho.

   Elimina
 2. Sembla un poblet molt tranquil i encantador, poc turístic...i de fet si no fos per la mesquita, podria ser casa nostra!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí que hi ha turistes en estiu, al poble i als voltants. Però fora de temporada, tot i que objectivament "no hi ha res" és encisador. La segona foto és la meua preferida de tot aquest viatge!

   I pel que fa a la mesquita... :D http://unpuntaldhercules.blogspot.com/2012/10/espanoles-por-el-mundo_8.html

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.