2.6.14

Tres Forcas

[La Rocade Méditerranéenne - i 17]


La petita península que forma el cap de Tres Forcas, tot i ser prop de Nador i de Melilla, no és molt visitada, excepte pels amants de la pesquera. Probablement perquè la pista que condueix al fa, tot i que perfectament transitable, es fa llarga. I el paisatge és molt àrid.

Ofereix també, però, paisatges de bellesa aclaparadora. Unes 500 hectàrees del lloc van ser declarades el 2005 Lloc d'Interès Biològic i Ecològic; com tothom sap aquesta és una de les millors maneres per acabar amb la tranquil·litat de qualsevol indret. Si té interès en la fauna del lloc, pot llegir aquest article.La pista passa per un parell de pobles on sembla no passar res més, almenys fins l'estiu, i permet abocar-se a cales d'arena precioses, en alguns casos inaccessibles per terra. Quan no bufa molt de vent la mar està especialment turquesa i s'hi veu un fons espectacular (alerta amb els pescadors amb dinamita!).


També podrà veure les restes de la mina Rosita: runes de l'explotació minera del Rif de l'època colonial.I al final de la pista es troba el far. La llum del far es va encendre per primera vegada el 1909, en una instal·lació provisional, durant l'ocupació espanyola. El 1915 la construcció de l'edifici del far es va subhastar i es va adjudicar per 106.750 pessetes. L'edifici definitiu es va construir el 1928.


Actualment el far és un edifici civil que pertany a l'administració marroquina, però hi ha un destacament militar al mateix lloc.


La torre del far fa 18 metres. La llum es troba a 112 metres sobre el nivell de la mar.

6 comentaris:

 1. Personalment m'encanta aquesta península, encara és prou salvatge...

  ResponElimina
 2. Aquest far s'assembla molt al de Barcelona, que és de la mateixa època. I també amb tonalitats blanques i vermelloses.

  ResponElimina
 3. Vols dir? En tot cas, l'edifici del far de Barcelona és de 1925.

  ResponElimina
 4. El paisatge és espectacular

  ResponElimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.