27.9.14

Sardi

El dia 5 d'octubre, segons es va anunciar dijous, se celebrarà l'aïd. la festa del sacrifici. Del corder, per entendre'ns. La coincidència dels preparatius de l'aïd amb l'inici de l'any escolar ha fet que la legió de venedors ambulants, en ple, vaja boja. No saben si han de vendre material escolar o la parafernàlia de l'aïd. Hi ha paradetes que ofereixen a un costat llibretes i a l'altre ganivets (traga la conclusió que vulga).

Però sempre hi ha qui facilita la faena. La premsa seriosa s'ha fet ressò d'una iniciativa innovadora: la comercialització de corders per Internet. L'empresa es diu Sardi, que és el nom d'una raça de corders molt apreciada. Hi ha altres empreses (per exemple) que ofereixen els mateixos o més serveis (fins i tot de carnisser) però el que fan és posar en contacte comprador i venedor a través de la plataforma*.


El procés de compra és senzill, com qualsevol altre, amb la diferència que ofereixen diversos sistemes de pagament, perquè l'ús de les targetes de crèdit no hi està tan estès com a ca nostra. Els preus són molt variats, com al mercat: de 200 a gairebé 600 euros; el regateig se l'estalvia.


El tria i va a recollir-lo tres, dos o un dia abans de la festa. O bé li'l porten a casa el dia abans per un mòdic preu (només Rabat i Casablanca).


De moment la iniciativa sembla un èxit, si es jutja pels corders disponibles. Ahir, el darrer dia per encarregar-los, només en quedaven cinc.

Hi ha opinions per a tots els gustos. No coneixem ningú que haja comprat el corder en línia, però les motivacions d'alguns semblen ben clares:

'He comprat el corder per telèfon. No perdré el temps
fent-me l'expert en corders tocant-li el cul."

-----
*Aquest apunt no està patrocinat per ningú (però ho podem discutir: estem oberts a suggeriments).

7 comentaris:

 1. Pobres xais... abans aquí estava molt estesa la matança del porc però ara s'està perdent (per sort)

  ResponElimina
 2. Ui, tots a córrer!!!! Ja teniu el vostre o us conviden a casa d'algú? Jo em penso que per Acció de Gràcies m'acabaré comprant un tito al súper. Les relacions socials d'aquí encara són dèbils... Molt!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Com a bons marroquins moderns... no hi serem!
   (Almenys les teues relacions socials existeixen!)

   Elimina
 3. Vaja, així s'estalvia el regateig...
  Una delícia llegir aquestes "cròniques marroquines" que ens regales. Un dia, segur, n'haurà de sortir un llibre.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, però per a molts el regateig és l'essència de l'assumpte... Si vas a casa d'algú sempre et conta quan li ha costat el corder, molt orgullós (per mi que diuen menys, per quedar d'espavilats). I una cosa que no he posat és que els corders ací... els venen molt grans. Els corders d'aquesta mida a ca nostra no els voldria ningú.

   Per cert... ha aterrat la meua postal? :D

   Elimina
  2. Vaig rebre la teua postal de Grècia :) preciosa!

   Elimina
  3. Ha, ha... Li ho preguntava a Xiruquero! :)

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.