23.10.14

Matemàtiques

Qualsevol cosa que tinga a veure, ni que siga remotament, amb els números, és complicadíssima a Tetuan. Per exemple, les bombetes tenen un codi. Però en el país de l'assaig i error, és més fàcil tornar a la botiga sis vegades (amb la làmpada, per descomptat) que demanar la que toca la primera vegada.

Parèntesi: com en tot, hi ha excepcions. Misteriosament, a l'hora de comprar una agulla de cosir (ايبرة, iebra) si no en sap el número que vol serà missió impossible.

Molta gent té la idea que ací sempre li cobren més del compte. La nostra experiència és que igualment, sovint cobren de menys (i això després d'un llarg tira-i-arronsa pel preu... uf!). No només hi ha enormes problemes per tornar el canvi en les botigues, que això també ho trobem a ca nostra, sinó per fer els càlculs més senzills, com haver d'usar la calculadora per a sumar les quantitats més senzilles o per a multiplicar per 10 (quan finalment s'aconsegueix comprar segells, és clar).

O per recordar un número. Aquest era el bonic aspecte dels apartats de correus una setmana després de renovar-los. L'espavilat usuari del número 7437 va decidir que aquesta solució era més fàcil que memoritzar-lo...


7 comentaris:

 1. Aquesta entrada és insuperable! Però ho diu una que sempre té dificultats amb els números al país de la propina (per acabar descobrint que al restaurant que vaig anar dissabte han decidit cobrar-me un dòlar més de la meua propina de dos perquè el quinze per cent no era prou per a ells! Vaja! A un pèl d'haver de reclamar l'operació.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aclariment: primer et cobren l'import real, després et fan el tíquet i tu hi afegeixes a mà la propina, que la sumen els dos dies posteriors perquè s'han quedat el número de la targeta, entenc. Ara m'he trobat amb aquest regalet. Que hi farem, però em va disgustar que fessin això perquè em refiava una mica més del sistema.

   Elimina
 2. Gràcies! :D

  Una cosa bona i dolenta del Marroc: les targetes, com si no existirien!
  Recordo que a Canadà també era així: si volies pagar amb targeta anotaves la propina al tiquet (una estupidesa, perquè sempre és la mateixa: 15%). Però t'ho cobraven al moment

  ResponElimina
  Respostes
  1. El quinze per cent sembla que aquí és el mínim i els taxis encara cobren més propina: la maquineta t'ensenya tres opcions, la més baixa 20!

   Elimina
 3. No m'agrada gens regatejar!

  ResponElimina
  Respostes
  1. No et preocupes, el bloc és gratis :D

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.