17.9.15

Main Street

Un puntal d'Hèrcules - Muhàmmad V, Tetuan

El carrer Muhàmmad V (شارع محمد الخامس) és més que el carrer principal de Tetuan. Especialment aquest tram, el principi, que va des de la plaça del palau (al fons s'hi veu una torreta) fins a la plaça Primo. Després ja es converteix en una avinguda (diu que) i l'interès va declinant, fins que un exclama: "Ah, però encara és el mateix carrer?". Perquè no és precisament dret...

Muhàmmad V és l'anima de Tetuan, el lloc que resumeix la identitat de la ciutat: l'intent de supervivència entre la tradició i la modernitat.

Aquesta foto està presa a les dotze del migdia (o siga, primera hora), quan l'activitat encara no ha començat. Prenem moltes fotografies d'aquest carrer. I ens sap greu quan no ho fem, perquè a Muhàmmad V sempre hi ha algú o alguna cosa sorprenent: un venedor de cola màgica envoltat d'incauts i d'esquers; edificis del temps del protectorat en diferents estats de conservació; petits grups de turistes espantats vestits d'Indiana Jones; un xaval amb una tortuga; dones de mitjana edat (mai no ho sabrà) esperant que algú les contracte un parell d'hores per netejar; quatre llibreries; guies falsos amb ganes de treballar; guies autoritzats sense ganes de treballar; captaires; oficinistes elegants; la policia secreta; hòmens asseguts a les terrasses bevent cafè molècula a molècula...

Un puntal d'Hèrcules - Muhàmmad V, Tetuan

12 comentaris:

 1. Anònim17.9.15

  de què tenen pors els turistes vestit d'Indiana Jones? de les tortugues?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ni idea. Perquè tampoc no es pot dir que Tetuan siga el Wild West...

   Elimina
 2. Vaja, que ens estàs dient que tot passa allà. Tetuan, una ciutat d'un sol carrer, com d'altres que n'hi ha.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No totes, però moltes coses passen allà.

   Quines són les "ciutats d'un sol carrer" que se t'ocorren?

   Elimina
  2. Heidelberg, la primera que m'ha passat pel cap.

   Elimina
 3. Si la policia és secreta però saps que hi són es que no fan gaire bé la seva feina. Per cert, quina és la principal ocupació de la policia secreta?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tothom sap que són de la secreta: és evident! Ara, la missió és secreta... ;)
   Potser hi ha una altra policia més secreta encara?

   (Fins quan duràs penjada la copa?)

   Elimina
  2. Pensava que no es dediquessin a quelcom en concret, a enxampar lladres, venedors ambulants,... Imagino que allà són més estrictes en segons quines coses i en altres són més flexibles que aquí, per això tenia curiositat per saber a quina feina hi donaven prioritat.

   (hahaha fins el cap de setmana, per lluir-la una mica ;) )

   Elimina
  3. Tens raó: es dediquen a una cosa en concret: només apareixen quan hi ha alguna "personalitat" per la ciutat (tot i que normalment no saps de qui es tracta). A Tetuan els robatoris no són un gran problema. Ara, si la policia hagués d'enxampar els venedors ambulants al Marroc caldrien uns... tres milions de policies? No crec que els haja passat mai pel cap, això ací no és un "problema"!

   Gràcies per vindre!

   Crec que et pots deixar la copa posada durant els propers 100 Pons' posts...

   Elimina
 4. Quan vingui escolliré els guies falsos amb ganes de treballar, sonen molt millor.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Clar que sí. I a més sempre et conten el que vols sentir ;-)

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.