29.10.15

3,75 dírhams


El problema dels segells al Marroc no és la dificultat de trobar-los. Ni tan sols la dificultat de trobar-los a l'oficina principal de la capital del país. El problema és, un cop trobats (alhamdulil·là), pagar-los.

Des que va aparèixer aquest apunt ha canviat el disseny d'alguns bitllets, però no el valor. Encara que el Banc del Marroc diga que existeixen les monedes d'1 cèntim i de 5... Algú n'ha vist una? Probablement, des de la darrera vegada que es van dissenyar (1987) s'han perdut totes. D'un cèntim, ni per fer la foto, en queden.

No obstant això, des del maig passat*, els segells per enviar una carta dins del Marroc costen 3,75 dírhams. Això vol dir que si va a comprar un segell, el preu més aproximat que pot pagar és 3,7 o 3,8 dírhams. Potser no té molta importància, perquè al capdavall 0,05 dírhams són 0,005 €. Si n'usa sovint, sempre queda el recurs de comprar-ne dos i pagar 7 dírhams i mig.

Però... per què tot plegat no té sentit?

---
*Les tarifes no s'ajusten a primers d'any sinó quan... quan volen.

6 comentaris:

 1. La moneda de 0.25 no existeix, no? I en cas que existís, creus que tindria un forat al mig?

  ResponElimina
  Respostes
  1. 1PDH és un blog de fets, no d'especulacions.

   Elimina
 2. Aquí quan es va instaurar l'euro també hi havia preus amb tres decimals, però de seguida van desaparèixer. Però aquí ja fa temps que passa això, oi? Des del 87? Des que va néixer Messi, doncs.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Són preus amb dos decimals.

   Elimina
 3. Hahah l'he vist fa unea hores a l'altre blog, he escrit el comentari i ara me'l trobo aquí :D

  ResponElimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.