1.10.15

A la intempèrie


Aquesta central elèctrica estava situada prop de les cascades d'Akchour. En fi, està, però va quedar inutilitzada per una esllavissada i ja no funciona.  

Actualització: En realitat l'esllavissada va omplir de materials la pressa on desguassava l'aigua que feia girar les turbines i va fer pujar el nivell freàtic. Al Google Maps poden veure la magnitud del cataclisme al voltant de les coordenades 35.243119, -5.214398.


Al Marroc es podrien fer molts estudis d'arqueologia industrial, i totes les runes tenen alguna cosa d'inquietant. Però aquesta central, al costat (gairebé al mig!) de la carretera, encara ho és més, perquè fa tota la impressió d'haver estat abandonada en cinc minuts. I com si mai ningú no hi hagués tornat. 

I és tan curiós que, en el país del reciclatge, on s'aprofita tot, s'hagen deixat fins i tot l'extintor...

10 comentaris:

 1. No hi ha okupes allà?

  La veritat és que sempre em sorprenen aquestes construccions abandonades. No és per comparar, però a casa nostra també ens n'anem trobant algunes, i penses què redimonis fan allà, i si aquests espais no es podien reutilitzar. Potser als governs ja els agrada la mística de tenir cases fantasma... Ara que, si poden servir per una cosa, és per filmar-hi pel·lícules de por...

  ResponElimina
  Respostes
  1. A les fotos no es veu, però està tot inundat. Així que és inhabitable fins i tot per als okupes, que tenen molt per triar.

   Elimina
 2. Carai, els edificis que fan l'impressió d'haver estat abandonades a corre-cuita són molt morboses i inspiradores. Què devia passar en aquesta central elèctrica?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Una esllavissada, ens van dir.

   Elimina
 3. Si una esllavissada cau sobre la meva feina ja et dic jo que no trigo gaire a marxar-ne

  ResponElimina
  Respostes
  1. Crec que és el que va fer tothom, perquè no hi havia cap esquelet.

   Elimina
  2. En realitat l'esllvissada va omplir de materials la pressa on s'emmagatzemava l'aigua que féia girar les turbines i va fer pujar el nivell freàtic. Al Google Maps podreu veure la magnitud del cataclisme al voltant de les coordenades 35.243119, -5.214398.

   Elimina
  3. Qui ets misteriosa @?!

   Elimina
 4. Hi ha llocs així que exerceixen certa atracció, hi ha ganes de xafardejar però fan cert respecte.
  Si que és ben bé com si haguessin marxat fa poc, ni un graffiti!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens raó, és curiós que no l'hagen pintada. Potser perquè sol estar inundada.

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.