23.11.15

Un pis a Ceuta 2/3Samir no ha nascut per viure engabiat, és clar. Al cap de sis mesos en l'empresa guanyant un bon sou, es va avorrir i ho va deixar. Potser allò dels caçadors li havia obert els ulls, i va començar a buscar-se la vida al turisme. El contracten perquè es jove, templat i, diu, parla cinc idiomes (Quins? Ni francès ni espanyol). En realitat, com tothom, s'expressa en un multilingüisme sense complexos d'allò més eficaç.

Ara Samir passa mitja setmana a Tànger i mitja a Fes. S'enyora molt de Tànger. Diu que la gent de Fes és estranya. Per exemple, fumen pel carrer durant el ramadà: increïble! S'enyora del bosc de Tànger (li diu així al Jbel Mussa), obviant que ara mateix està ple d'immigrants i que de tant en tant algú li cala foc.

Sobretot, s'enyora de la família. És el gran d'un munt de germans i germanes. La més petita és un caganiu de tres anys, i la tira molt en falta. Volien dur-la a Mulay Abdelsalam perquè està malalta. Tots els que van allà el dia de la festa es curen. Sense excepció, diu Samir. Però, a banda, Samir s'ha d'ocupar d'altre assumptes familiars. Per exemple, el germà mitjà, que de tant en tant no vol alçar-se per anar a l'institut. La mare, farta que passe d'ella, li'l posa al telèfon. A les vuit del matí, des de Fes, Samir li estira les orelles a un germà que està a 400 kilòmetres. I aquest, sense badar boca, s'aixeca i enfila cap a l'institut: la jerarquia és la jerarquia. El germà gran s'ha de fer càrrec d'aquestes coses, com vigilar els nuvis de les germanes. La família de Samir, en aquestes coses, és molt tradicional.

Per tot plegat el cansa una mica aquest pujar i baixar. A més, li ix car, perquè en cada viatge li posen un parell de multes de velocitat com a mínim. Ell no té la culpa. per descomptat. Simplement, és despista. Inclou les multes en el còmput del viatge: tant de benzina, tant de radars. Ni li ha passat pel cap que les multes se les podria estalviar.

-----
1/3

5 comentaris:

 1. Samir és tot un personatge. I què fa amb els turistes; què ofereix?

  ResponElimina
  Respostes
  1. També es podria fer contacontes amb la seua història.

   Elimina
  2. Treballa en un hotel.
   Ací tothom és una mica contacontes! :)

   Elimina
 2. Quina culpa en té ell que els límits de velocitat estiguin mal posats?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Culpa? Què és culpa?

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.