8.2.16

Habiba | "Aleshores no sabíem res"

Habiba té sis fills: quatre xics i dues xiques. Tres fills són casats, però un no hi té cap interès (ni diners, diu ell). La filla gran es va casar fa tres anys amb un policia de la vora de Casablanca, que de moment està destinat a Tetuan, però no se sap quan durarà. Qualsevol dia l'envien a Fes, o a Marràqueix, o fins i tot ben lluny. I Habiba no veure els fills ho duu de meravella, però no veure les filles... La menuda, encara és fadrina. Pareix que Habiba no hi veu el moment, perquè els fills sense casar són un maldecap gros.

La gran, per exemple, sempre li estava demanant diners per a roba, i damunt la volia de marca (de marca falsificada, s'entén). El dia després de casar-la, Habiba em va dir: Ara aquest problema de la roba cara és de l'home, i es va espolsar les mans, gràficament. Però segueix patint per la filla, perquè està embarassada i es passa el dia mirant la tele, sense eixir de casa. Així que Habiba, de tant en tant, envia la filla menuda a veure què hi ha. Aquesta no en té moltes ganes. Però Habiba l'amenaça: Si no hi vas, quan et cases ja no em preocuparé mai més per tu. Sembla que té efecte, o aixó em diu.

Quan els haja casat a tots dirà: Missió complida, i s'espolsarà les mans per darrera vegada. En té moltes ganes perquè els fills, i sobretot les filles, són una font de preocupacions. Habiba opina que en va tindre massa. Sempre diu que se n'han de tindre dos. Si pot ser un fill (perquè el pare estiga content) i una filla (perquè els fills, de grans, s'obliden de sa mare). A la nora que viu amb ella, la dona d'Abdelwahid (عبد الواحد), la té amenaçada: si es queda embarassada per tercera vegada, se'n van de casa. I què faríem?, s'espanta Sàmia (سامية), que no ha treballat mai. Habiba és ferma: Pagar un lloguer, com tothom. Perquè troba que més de dos són massa, i sis, una exageració. Però… què havia de fer? Aleshores no sabíem que hi havien pastilles. Aleshores no sabíem res.

6 comentaris:

 1. Anònim8.2.16

  No exagera quan diu que no sabien res? Si veus que et quedes embarassada fent una cosa... Efectivament sis son molts

  ResponElimina
  Respostes
  1. De vegades un es despista i quan s'adona... A qui no li ha passat?

   Elimina
 2. Aquesta dona dóna per a molt. Segueixo interessada per la seua història.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquesta dona té una novel·la.

   Elimina
 3. Infinitament millor que qualsevol serial de la tv...

  ResponElimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.