7.3.16

Habiba | Milions de Habibes

Habiba no sap llegir ni escriure. Son pare mai no va voler que anés a escola, com tants pares d'aleshores, sobretot a la muntanya. Diu aleshores com parlant de fa cent anys, però és més jove del que sembla.

Com s'aclareix amb el mòbil? En fi, en aquest país no hi ha ningú, per analfabet que siga, que no controle el mòbil. Pregunta com és que sé tantes llengües (perquè pensa que en parlo dues), i li responc que vaig estudiar a la universitat. La paraula universitat no li diu res.

Alguns néts de Habiba tampoc no van a escola. Diu que no tenen diners per als llibres. Quan vostè sent això li agarren unes ganes boges de pagar-los-els. Però seria inútil.

Primer, perquè segurament no és cert. O sí: no tenen diners per als llibres perquè se'ls han gastat en el mòbil, o en unes sabatilles que semblen de marca. 

Segon, perquè segurament tampoc no tenen cap interès en anar-hi. Probablement van acabar la primària, però la secundària… per a què? Si reberen diners per als llibres, es canviarien el mòbil o les sabatilles. Potser les nétes grans de Habiba sí que voldrien anar a escola, però no hi aniran si no ho fan els germans. 

Tercer: perquè Habiba té milions de néts al Marroc, i encara més nétes.

4 comentaris:

 1. Una realitat que ens sembla tan llunyana, però que estic segur que és també molt propera. A alguns ens sembla que tot és fàcil i encara ens queixem...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo també estic segura que no cal vindre al Marroc per descobrir segons què.

   Elimina
 2. Qui vol tenir estudis podent tenir un mòbil més guai? Es de calaix!

  ResponElimina
  Respostes
  1. I tant! Sort que quan jo anava a l'institut no hi havia mòbils.

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.