23.5.16

El daixonses més dallonses de

La notícia més repetida la setmana passada als mitjans de comunicació marroquins va ser la de la pròxima inauguració del pont de tirants de la circumval·lació de Rabat. Normal, perquè és una obra colossal (tots els diaris en destaquen el cost), i perquè feia anys que era imminent. Totes les informacions han destacat que es tracta del primer pont de tirants al Marroc i d'Àfricael pont més gran d'Àfrica i del món àrab, que duu el cable en tensió més llarg del món (261 m), etc.

Font
Les altres notícies que hi apareixen gairebé cada dia són les relacionades amb el TGV del Marroc. La línia ferroviària d'alta velocitat que lligarà Tànger i Casablanca en poc més de dues hores obrirà d'ací un parell d'anys. És també l'obra ferroviària més gran d'Àfrica, amb el viaducte més llarg del món (El Hachef, 3500 m)... Perquè el Marroc té la millor xarxa ferroviària d'Àfrica, etc.

Darrerament, aquest tipus de notes de premsa, amb aquesta classe de titulars, s'han fet més freqüents. Dóna la impressió que tot plegat respon a una estratègia concreta: que se'n parle al carrer (si es parla d'un assumpte no se'n parla d'un altre); insuflar optimisme als súbdits (Marruecos va bien) i, en un moment que a Europa van mal dades, recordar que el Marroc és africà (i, dins d'Àfrica, capdavanter en molts aspectes econòmics i socials).

Així, no només a Casablanca hi ha el minaret més alt del món i el centre comercial més gran d'Àfrica. En unes setmanes hem sabut que Rabat tindrà el gratacels més alt del continent, s'ha inaugurat la central solar més gran del món a Ouarzazate, el Marroc és el segon país d'Àfrica més atractiu per als inversors, té més llocs classificats com a patrimoni de la UNESCO que els altres països africans... fins l'infinit i més enllà.

Els marroquins tenen el cabal de paciència més gran del món.

4 comentaris:

 1. Anònim23.5.16

  Ara entenc perquè hi veu anar a viure vosaltres

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pel pont, per l'AVE, per la paciència...?!?

   Elimina
 2. Vols dir que us podreu tornar a adaptar? A Europa, de paciència, no sé si en queda gaire i de memòria també es va curt.

  ResponElimina
  Respostes
  1. S'ha de buscar, però clar que en queda!

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.