27.6.16

Habiba | El preu de les notícies

A Habiba la tele no li agrada. Ni tan sols les sèries omnipresents durant el Ramadà que, afirma, semblen totes la mateixa. Però el que menys li agrada són les notícies, perquè no n'hi ha cap  de bona.

Els diaris marroquins tenen predilecció per notícies truculentes. De vegades són inventades, i se sap perquè mai no donen molta informació: passen a la regió de, els protagonistes tenen entre tants i tants anys, i les fotos, molt sanguinàries, ja les havien publicat fa mesos. De vegades fins i tot el text és repetit.

Fa unes setmanes, abans del Ramadà, una notícia aparentment real va impressionar el país sencer: una mare jove va matar tres dels cinc fills. Un atac de bogeria, van dir.

Habiba no té accés als diaris. Ho va sentir per casualitat al telenotícies de migdia. Va passar mitja vesprada donant-hi voltes, i al final va començar a trobar-se malament. No podia respirar. Quan va arribar el fill gran li va demanar que la dugués a l'hospital tot d'una. Tenia una mena d'atac, com una angoixa molt gran. El fill, abans d'inquietar-se, es va emprenyar i li va preguntar què havia menjat (perquè Habiba de vegades amaga dolços als armariets de la cuina), però ella només tenia ganes de plorar.

Finalment el metge li va posar una injecció no sap de què, i li va receptar unes pastilles. Com que ja s'havia calmat, no les va comprar. Valien quasi cent dírhams, i la visita al metge, amb la punxada, ja li havia costat el doble. Ací la visita al metge, encara que siga una urgència, s'ha de pagar per avançat. Per molt que hi duga un el cap obert, si no paga abans, no li'l cosiran. Hi ha molt poca gent que tinga seguretat social (siguro), que gairebé només funciona per alguns ingressos hospitalaris (i portant els llençols de casa).

En arribar a casa, el fill continuava més enfadat que preocupat. La va renyar perquè mirar la tele els havia eixit molt car.

Però Habiba, de tant en tant, encara pensa en aquella dona que ha matat els xiquets.

9 comentaris:

 1. I no li has dit que segurament era inventat?

  ResponElimina
  Respostes
  1. La tele té més credibilitat que jo :/

   Elimina
 2. No es pot ser tan sensible en un país amb una sanitat que no et pots permetre pagar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens tota la raó, Pons.

   Elimina
 3. Expliques aquestes coses perquè no ens sentim tan malament perquè ha tornat a guanyar el PP? Allà sempre, sempre esteu pitjor...

  ResponElimina
  Respostes
  1. L'havia programat abans, però ara que ho dius...

   Elimina
  2. I vas poder votar, aquesta vegada? Pobra dona... Volia que ens en tornessis a parlar, però no a qualsevol preu! :(

   Elimina
  3. Jo què sé, són les coses que li passen!
   Votar? Clar que vaig votar. No ho vas notar, pels resultats? :|

   Elimina
  4. HAHAH Espero que no fos obra teua.

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.