18.7.16

Habiba | Totes menys una

Els telèfons mòbils, segons Habiba, han afavorit molt les infidelitats conjugals al Marroc, que abans ja eren tan habituals. La filla gran de Habiba, quan estava embarassada, controlava encara més el telèfon de l'home, i no el deixava anar al cafè tot sol. Quan aquest arribava de treballar, dinava, feia la migdiada, i després eixien junts a fer una volta. Habiba li va preguntar per què no volia que es desemboirés una estona, si tots ho fan; a més, ella necessitava tranquil·litat… La filla li digué: Per què totes estan menys grosses que jo.

Un dia, Habiba estava a la platja amb l'altra filla, la menuda, i els nebots, i es va adonar que un home no parava de mirar la xica. Primer dissimuladament, i cada vegada amb menys vergonya. Habiba s'anava calfant. Quan el desconegut li va fer l'ullet a la filla, no es va aguantar més, es va alçar i li va preguntar si la dona que seia al costat amb un bebè i dos xiquets era la seua. L'home, sorprès que una dona se li encarara així, va dir que sí, i Habiba li va etzibar: Doncs gira't cap a ella i no cal que mires la cara de cap dona més en tota la vida. L'home es va mig disculpar: No sabia que era la seua filla. Una disculpa minsa, però ja el fet de demanar perdó és insòlit. No obstant això, Habiba no va amollar: Vergonya te n'hauries de donar, amb un bebè i tot. La dona de l'infidel —si més no de mirada i pensament— li va donar la raó a Habiba.

Costa d'imaginar Habiba emprenyada, però encara ho està quan m'assegura, seriosa, que els hòmens marroquins tenen dos problemes: que s'ho gasten tot en tabac, i que els agraden totes les dones menys la pròpia.

6 comentaris:

 1. Anònim18.7.16

  Jo pensava que mirar encara estava permès, i més quan la teva pròpia dona ja la deus tenir molt vista.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Permès per la llei, prohibit per les mares.

   Elimina
 2. Trobar-ne un de fidel, i de no fumador, deu ser una raresa, però també un autèntic tresor. Llavors serà la dona que li serà infidel...

  ResponElimina
 3. Ai, Habiba! Però quantes converses a la setmana manteniu per tenir tant de material? Hauria de fer monòlegs!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ho hauries de sentir... les nostres converses multilingües són per gravar-les! :)

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.