19.9.16

"El español"


No té cap sentit, però, en general, als marroquins no els agrada tot allò marroquí i, si poden, compren productes europeus. La gent de Tetuan no necessita visat per anar a Ceuta. Això afavoreix que molta gent hi faça la compra setmanal, malgrat les cues eternes a la frontera. I també hi ha qui importa tota classe de productes (legalment, il·legalment, alegalment...) i els ven a Tetuan. 

Al Marroc, òbviament, es fabriquen molts productes de neteja. Sent benèvols, es podria dir que n'hi ha de tota classe, bons i roïns. Però, a banda de la qualitat, moltes vegades el que ocorre és que el de dins de la botella no es correspon amb l'etiqueta (sí: hi ha gent que treballa reomplint tubs de pasta de dents). També hi ha les imitacions: si s'equivoca i compra Togarto en lloc de Lagarto, per exemple, gastarà un pot sencer per escurar quatre gots! 

Tot plegat, va fer que servidors s'alegraren estúpidament la primera vegada, després de quatre anys, en trobar Fairy en una botiga. Ah, les petites sorpreses de cada dia...!


—Em donarà també un pot de Fairy.
—De què?

Clar, com que mai no en té, no sap què li estem demanant... Fins que hi cau:

—Ah, sí, el español. És molt bo, eh?

El español!? Hem comprat productes de neteja fabricats a Porriño (Pontevedra), Albudete (Murcia), Illescas (Toledo), etc.; productes d'alimentació fabricats arreu de la península Ibèrica... Però resulta que el español per antonomàsia, a Tetuan, és Fairy*

De què es preocupa el no-govern d'Espanya, llavors? Si la marca España, a l'estranger, s'associa amb la neteja i la transparència...!

---

* Nota: fabricat a Alcobendas (Madrid).

5 comentaris:

 1. Menys exportar Fairy al Marroc, i més fer-lo servir al Congreso i als despatxos de Madrid. Una bona repassada no hi aniria malament. Encara que en alguns llocs, de tanta brutícia, el Fairy semblarà Tagarto...

  ResponElimina
 2. Curiosa anècdota. Jo estic en un moment clau de la meva vida, estic a punt de gastar l’ampolla de Fary familiar pack ahorro que vaig comprar ara farà 3 anys! (També es cert que el faig servir poc perquè sempre tiro de rentaplats)

  ResponElimina
  Respostes
  1. "Tires de rentaplats". I quantes pizzes has menjat directament de la caixa, durant aquest tres anys? I com saps que vas comprar el Fairy fa tres anys, t'ho apuntes a la freakagenda?

   Elimina
  2. Perquè va ser quan vaig fer la mudança

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.