26.9.16

Un far que sí i un far... que no


El far de Casablanca agafa el nom del barri on es troba: Hank (منار العنق). Amb més de 50 metres, és el més alt dels fars tradicionals del país. El va dissenyar l'arquitecte francès Albert Laprade el 1916, i va entrar en funcionament quatre anys més tard.


 

Es troba a uns dos km de la famosa mesquita de Hassan II. En teoria, no es pot entrar a la torre. Però, com en molts altres lloc, tot depèn de si el senyor que té les claus ronda per allà i li dóna accès als 256 graons per un mòdic preu. No va haver-hi sort. De tota manera, si és que tal senyor encara existeix, deu haver perdut molta clientela. Perquè... qui vol pujar a una torre si al costat en té una altra quasi quatre vegades més alta?


A banda, l'entorn, és bastant desolat, just al costat d'un barri de barraques, i l'hora no feia molt aconsellable quedar-s'hi molta estona més.

Després, seguint per la costa (dalt de Mohammedia, a la platja Mimosa) es troba un aquest semàfor i... no és el mateix!


4 comentaris:

 1. Mai no he entrat a cap far, pocs en queden que siguin visitables, no?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Al Marroc, en general no es poden visitar perquè són militars. No obstant això, molts es visiten de sotamà.

   Però si et refereixes al món en general, n'hi ha moltíssims que es visiten, i que ofereixen alguna cosa més que simplement pujar a la llanterna. A Catalunya, per exemple, pots entrar al de Cap de Creus, al de Tossa de Mar, al de Palamós, el del Cap de Sant Sebastià, el de la Banya... Segur que me'n deixo algun!

   Elimina
 2. Un far així, si el tinguéssim per aquí, seria visita obligada de turistes, i tindria un règim de visites amb tarifa establerta, d'això n'estic segur. Encara que l'envoltin tantes altres torres com vulguis.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tampoc no crec que tots els fars s'hagen de visitar. Seria com visitar tots els radars, tots els servidors informàtics, les oficines de correus...

   Però, de tota manera, jo no n'estic tan segura del que dius. Tenim molt de patrimoni infravalorat.

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.