24.10.16

Els mètodes marroquins de (no) resolució de problemes, aplicats a l'aigua


Mètode monarquia espanyola


És el que gasta el nostre veí de dalt cada cop que ens inunda la casa. Sí: cada cop. Perquè, des de temps immemorials, hi ha uns senyors que diuen que són paletes (ca!), construint la Sagrada Família al pis de dalt. En l'ordre estrany que segueixen d'executar l'obra, de tant en tant posen el sòl d'un habitació. Llavors, abans de col·locar les rajoles, tiren bona cosa d'aigua. Bona cosa implica litres i litres que es filtren per les parets, avui d'una habitació, demà d'una altra. Quan vam tornar de les vacances d'estiu (per arrodonir: un diumenge a la una del matí, farts de retards) teníem una piscina a la cuina, el menjar i el moble fet malbé, i la llum havia saltat. Els desastres s'han anat succeint, i com que a la família i als amics ja els tenim avorrits amb aquest tema, no cal donar més detalls.

Cada cop parlem amb l'amo de la casa i gasta aquest mètode:
—Lo siento mucho, no volverá a ocurrir.

Anticipació als comentaris: no hi ha assegurances, i sí que hi ha hagut denúncies (no de part nostra), esbroncades (de part de tothom) i dues aturades de les obres (de part de la policia). I res, que ho sent molt.


Aquesta no és la nostra escala; és d'un amicMètode vendre una vaca per pagar un pollastre


L'autor d'aquesta definició és un veí marroquí i que, per tant, coneix millor que nosaltres els seus compatriotes. Diu que és el mètode més generalitzat.

És el que gasta el govern per fer front a la sequera: talla l'aigua. Millor dit: dóna l'aigua de 6 del matí a 3 de la vesprada.

Un altre veí que, entre altres faenes, neteja cotxes, és capaç de deixar-li una furgoneta lluent per dins i per fora amb un got d'aigua. Però en general, probablement la gent gasta la mateixa quantitat d'aigua, o més, perquè tothom es passa el matí omplint garrafes i safes. I fins i tot piscines, que no passa res per omplir piscines, eh? I també usen més colònia, es nota.

Anticipació als comentaris: no, no avisen mai, ni se sap l'hora exacta: mantenen el misteri.


Conclusió


El final del setembre i el que va d'octubre ha transcorregut així: mig dia plegant l'aigua que plou dins de casa, buidant el deshumidificador, netejant parets, amb les finestres obertes faça fred o calor... I l'altre mig, sense poder-nos dutxar. 

8 comentaris:

 1. Al final hi ha hagut comentari dels paletes del pis de dalt. Uf, jo m'enfilaria per les parets i m'estiraria els cabells...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Però el resultat seria el mateix: lo siento mucho.

   Elimina
 2. Exactament quantes vegades heu tingut inundacions ja? Us ha pagat alguna cosa en compensació dels desperfectes? Els heu arreglat? A costa de contractar algú el qual us ha fet una factura la qual podeu mostrar al veí de dalt?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Eh? Factura d'un paleta/pintor al Marroc, dius? :DDDD

   Exactament no t'ho puc dir, perquè hauria de diferenciar entre inundació, inflitració, floridura, humitat... El senyor s'ha oferit a pagar els desperfectes, inshal·là, però fins que no s'eixugue del tot no es pot arreglar.

   Elimina
 3. De veritat, em fas venir unes ganes de viure al Marroc... Encara viviu allà perquè sou una mica masoquistes, o hi ha algun altre motiu que us impedeixi marxar?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Mai no hi ha res que t'impedisca marxar.

   Elimina
 4. Això només és per a permitir-te demostrar el teu art per pintar cases, amb una vegada una no es pot considerar artista.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquests paletes sí que són uns artistes!

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.