28.11.16

Habiba | "Per dins no ho sé"

El casament d'Iman es va organitzar molt ràpid. Habiba quasi cau de cul quan, després de la festa, va descobrir tot el que havia de pagar (No, no ho havia calculat abans. Preveure, diu?).

En preguntar-li si la filla està contenta diu que l'home és molt tranquil. Però, al capdavall, qui sap com eixirà? Suerte, es resigna. Quina classe de resposta és aquesta? Com sempre, poc a poc i en forma de trencaclosques, Habiba va oferint més informació que, al final, pot donar una idea aproximada de l'assumpte.

Diu que no visita la filla, tot i que viu al costat. Una, perquè no sol anar a les cases a passar l'estona, només quan hi ha un casament o una defunció. I dos perquè, caram, són novençans, tampoc no cal destorbar. Tot seguit proporciona dades que, tècnicament, tampoc no són una resposta però que sí que ho són. L'altra nora de la sogra d'Iman és metgessa, i la cunyada, també. Ser metge, al Marroc, és el súmmum de l'èxit social. Iman, no cal dir-ho, està lluny d'haver estudiat. Tal com funcionen els casaments al Marroc, si el germà gran està casat amb una metgessa i el menut es casa amb una veïna més aviat jove, pobra, sense estudis i a qui coneix poc... és que falla alguna cosa.

Habiba no sap què falla exactament, però Iman segueix sense menjar. No tasta res, no vol mai ni un got de llet. Per fora, està com sempre, diu Habiba. Riu com sempre, i quan la família d'ell els visita fa bona cara i tot l'acatament. Però per dins... jo què sé com està per dins ma filla?

6 comentaris:

 1. Anònim28.11.16

  Si les filles ja no expliquen res a les seves mares ja podem plegar, si fos un fill s’entendria

  ResponElimina
  Respostes
  1. Els fills mascles, directament, no serveixen per a res. Ei, no és la meua opinió, sinó la de Habiba (literal). Ella sabrà, que en té quatre.

   Elimina
 2. Iman té tota la pinta de no acabar bé, si fos d'aquí podríem apostar. Però sent d'allà, i sense entendre ni un borral com funciona aquella gent, i mira que fa un temps que et llegeixo, potser és la dona més feliç del món...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Basant-me en l'estadística informal. jo aposto que d'ací a poc de temps li dedicarà el el temps a un xiquet, i passarà de l'home.

   Elimina
 3. Estic molt intrigada..

  ResponElimina
  Respostes
  1. Et mantindré informada...

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.