11.9.17

Més sobre la responsabilitat

منزل اابيع = 'Casa en venda'

El nivell de vida a Tetuan és molt més baix que al nostre país. Per això, amb ulls estrangers, el rebut de la llum és ridícul. A més, els comptadors no filen molt prim. Tothom acaba per no revisar la factura amb molt de detall.

Tot i això, fa uns mesos, un amic nostre, trobava que pagava massa. Se'n va adonar perquè la factura no baixava quan ell era fora dues setmanes al mes. Va anar preguntant i, un dia, va fer la comprovació òbvia: va baixar el diferencial, va accedir a la caseta dels comptadors, i va veure que seguia rodant (i ell, pagant!). El treball detectivesc (de pel·lícula B, quan ell ho conta...) el va dur fins el culpable: el mateix arrendador del pis li estava robant la llum! 

Què va passar? No res. Perquè ací mai ningú no té la culpa de res. Mètode monarquia espanyola: lo siento mucho, i avant. El nostre amic va calcular la llum que li havia robat l'amo, ho va descomptar dels rebuts de lloguer, i se'n va anar a un altre pis. Encara va perdre diners.

L'anècdota fa molta gràcia... fins que descobreix que algú li roba l'aigua a vostè.


4 comentaris:

 1. El més sorprenent és que s'entengui com a normal, que això passa, i mira, doncs ja t'he descobert i així no m'ho faràs més. I tan amics. Suposo que a cada lloc passem per alt unes coses o altres que la resta de món no entén.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No sé si passa tan i tan sovint, però el cas és que no pots fer-hi res més.

   Elimina
 2. No passa res perquè algú t’estigui robant l’aigua perquè segurament tu estàs robant el gas a algú altre, no? I així es segueix la cadena...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Robar bombones de butà és poc discret... Si trenques la cadena tens 10 anys de mala sort, agafes una malaltia venèria, mors en estranyes circumstàncies, veus una xiqueta morta...? :|

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.