18.12.17

Habiba | Dos problemes

Segons Habiba, ara mateix hi ha dos problemes grossos a Tetuan:

La gripi

La causa ja la sabem: la manca de pluja (encara que ha estat plovent intermitentment, aquest cap de setmana). I la conseqüència és inexorable: tothom, a totes les cases, ha de caure malalt, un darrere de l'altre.

Per sort, però, també tenim el remei: un got de llet amb xocolata Maruja i gitar-se a dormir després de dinar. En realitat, Habiba aplica aquest remei a quasi tots els seus problemes...
La fauda (الفوضى). O siga, el caos. 

Provocat per la nova ordenança que prohibeix vendre al carrer.

Si ha estat darrerament a Tetuan, sabrà que el número de paradetes, en els darrers anys, havia augmentat fins l'infinit. Res a veure amb els top manta dels quals ens queixem al nostre país, eh? Si pot, imagine quatre vegades més parades a cada carrer i carreró del centre de la ciutat (a banda de la medina, és clar). Els que ens han visitat fa poc ja saben de què parlem. Doncs les autoritats han decidit acabar el problema de soca-rel: totes fora, sense excepcions. No ha estat una decisió tan espontània com sembla, ja que feia temps que estaven construint tres grans mercats a la ciutat. Però ací sí que hi ha dos problemes: estan molt lluny del centre i, a banda, els milers de persones que venen al carrer no poden pagar-s'hi un local de cap manera, per facilitats que hi donen.

Fa una setmana que cada dia hi ha protestes, que sentim des de casa. És una incògnita com acabarà tot plegat. Segurament, com ha passat amb altres polèmiques municipals, s'arribarà a una situació de compromís que no acontentarà ningú, i anar fent. De moment, pràcticament no es pot comprar verdura ni peix en tot el centre. Els preus han pujat de cop, també. El que diu Habiba: Ruina, ruina!

La fauda, segons ella, només pot acabar en més ruina. En forma de batalla campal, per exemple. I tots els que no siguen policies seran els que pitjor se'n sortiran... si se'n surten.

Aquesta dona sempre ens anima d'allò més. 

4 comentaris:

 1. Qui vol anar al metge podent aplicar els remeis de la Habiba, oi?

  Per altra banda intentar organitzar qualsevol cosa a Tetuan sembla poc més que impossible quan el caos es tan estable

  ResponElimina
  Respostes
  1. Però no han intentat arreglar el caos amb un got de llet i xocolata Maruja. Potser és la solució correcta.

   Elimina
 2. Ostres!! Igual que ací, en el fons no ens diferenciem gens. Alcohol de romer per a curar-ho tot i regulació d'ocupació de la via pública amb "apaños" posteriors que no contenten ningú. Dona que pensar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ací acaba un estant com a casa :)

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.