8.2.18

Pòlisses

Les pòlisses són un dels aspectes més entretinguts de la burocràcia marroquina. Es necessiten per a tot: visats, carnets, assegurances, contractes, legalitzacions, herències, certificats de penals, de matrimoni, permisos de caça, de circulació... Tot en general.

I cada cop que es necessiten passa alguna cosa: o bé no en queden en tota la ciutat, o bé no en queden de l'import correcte (i, pel que fa a pòlisses, 10 i 10 no fan vint...), o bé el preu d'enganxar-la és quasi el mateix que el de la pòlissa en si (?), o bé n'ha de posar una muntanya...

Signatura legalitzada

La nova Llei de Finances, d'enguany, diu que les de 20 dírhams ja no caldran (les de les legalitzacions, sí). No vol dir que aconseguir els documents serà gratuït a partir d'ara (al contrari, algunes taxes, com les dels passaports, s'apugen). Simplement, que ja no existeix la pòlissa en paper, físicament. Ara, segons quin tràmit s'haurà de pagar electrònicament i segons quin en efectiu, directament a les oficines.
Pòlissa a l'atur

Com sempre, l'aplicació provoca alguns problemes. De moment, hi ha oficines on, diuen, no els ha arribat la circular i les segueixen demanant i provocant discussions interminables. Però en fi, sembla que la burocràcia es va simplificant, poc a poc.

2 comentaris:

 1. Anònim9.2.18

  Si la burocràcia del Marroc es simplifica t'avorriràs!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, ara només haurem de dedicar mig dia setmanal a la burocràcia, en lloc del dijous sencer!

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.