22.3.18

Habiba | El món capgirat

El món, segons Habiba, s'acaba de capgirar. I la conseqüència és que tothom, i sobretot els policies, tenen el cap ple de ruido.

D'un costat, des que es va prohibir la venda al carrer a Tetuan (ací va començar tot), s'han de passar el dia enviant a casa a dones velles que continuen venent-hi els seus productes. Els diuen que se'n vagen a descansar, que ja treballaran els fills. I elles, tretze són tretze: que no, que volen treballar. Perquè resulta que els jóvens, els fills i les filles... no volen treballar! No volen aconseguir una botiga, sinó, simplement, no fer res o, pitjor, robar. El món a l'inrevés!

Això també duu de cap els policies: que ha augmentat el nombre de lladres, tant hòmens com dones. Ja no es pot anar pel carrer tranquil·lament, s'ha d'anar amb quatre ulls. L'altre dia, Habiba va veure com un adolescent li posava la mà a la butxaca d'una dona. No cal dir que va armar tal canyaret que el lladre se'n va anar cames ajudeu-me. Però és que un altre lladre d'aquests de secà se li va encarar, i la va amenaçar: "Senyora, vostè parla massa!". On s'ha vist, això? No hi ha vergonya, no hi ha hxuma!

I per si no fos prou, els preus encara els han apujat més. Abans, et podies comprar un pijama al carrer per uns 50 dírhams (4,5€), diu Habiba. Ara, no en trobes per menys de 100 o fins i tot 150 dírhams. (Un pijama és, clarament, un producte de primera necessitat, al Marroc). A banda que has d'anar a molts llocs, quan abans podies comprar-ho tot al mateix carrer: pijames, tomates i peix. Habiba ja no té ganes ni d'anar a comprar, amb tant d'embolic.

Amb tot el que està passant, diu, l'única opció intel·ligent és quedar-se al sofà, tapar-se amb una manta i dormir. Esperant que... el món sencer torne a donar la volta?

5 comentaris:

 1. Quina raó, el pijama producte de primera necessitat al Marroc!! 😂😂😂

  ResponElimina
 2. Mira, avui per aquí dalt estem igual, amb ganes de tapar-nos amb una manta i no sortir-ne una temporada...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Habiba us ho arreglaria, segur!

   Elimina

Gràcies per vindre. Tots els comentaris són benvinguts, i a més de franc.